Πολιτιστικός Σύλλογος Βρισαγωτών Λέσβου Αθήνας

Ενημέρωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Βρισαγωτών Λέσβου Αθήνας για τα θέματα των σεισμόπληκτων κατοικιών και την επιδότηση ενοικίου.

Για την ενημέρωση των σεισμοπαθών της Βρίσας και την προώθηση των ζητημάτων τους και πάντα σε κοινή πορεία με τις Τοπικές Αρχές του Δήμου μας και τους φορείς του χωριού μας, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βρισαγωτών Λέσβου Αθήνας κος Κωνσταντίνος Σταυρινός επισκέφθηκε τη ΔΑΕΚΦ και την αρμόδια για τα θέματα της Βρίσας οικονομική υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. Συναντήθηκε με τη Γενική Διευθύντρια της ΔΑΕΦΚ κα Μαρία Κλεάνθη , με τον Διευθυντή της ΔΑΕΦΚ κο Βασίλειο Μώκο, με τον Προϊστάμενο Τμήματος Εποπτείας Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές κο Αντώνη Γιαννούτσο και με την κα Βασιλική Μαντέλη  από την Οικονομική Υπηρεσία του Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Έγινε ενημέρωση και συζήτηση για όλα τα θέματα αρμοδιότητάς  τους  και δόθηκαν οι παρακάτω πληροφορίες:

1)Για τη στεγαστική συνδρομή των κόκκινων σπιτιών στη Λέσβο έχουν κηρυχθεί 185 δικαιούχοι μέχρι στιγμής. Έχουν κατατεθεί στη ΔΑΕΚΦ 37 πλήρεις φάκελοι για άδειες ανακατασκευής.  Από αυτές 11 εχουν σταλεί στην Οικονομική Υπηρεσία για χρηματοδότηση (3 καινούργιες και 2 παλιές είναι από τη Βρίσα), 26 εκκρεμούν στην ΔΑΕΚΦ λόγω φόρτου εργασίας των υπαλλήλων της, αλλά προβλέπεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες σύντομα. Τέλος, μία αίτηση ανακατασκευής έχει απορριφθεί. Τη χρηματοδότηση του κάθε δικαιούχου πρέπει να υπογράψει και ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, γεγονός που οδηγεί σε πρόσθετη καθυστέρηση.

2)  Για τα κίτρινα  σπίτια έχουν κατατεθεί 196 άδειες επισκευής , 13 έχουν πάρει και τη δεύτερη δόση, 2 την  τρίτη δόση και 3 έχουν απορριφθεί. Αυτή την εβδομάδα στέλνονται 2 άδειες από τη Βρίσα για έγκριση χρηματοδότησης.

Πρόβλημα στα κόκκινα και στα κίτρινα είναι ότι πολλοί μηχανικοί έχουν καταθέσει ελλιπείς φακέλους, από τους οποίους λείπουν εγκρίσεις τόσο από αρμόδιες υπηρεσίες όσο και από μηχανικές εργασίες. Έχουν αποσταλεί από την ΔΑΕΦΚ στους δικαιούχους  ενημερωτικά σημειώματα σχετικά με την πληρότητα των φακέλων τους.   

3)Για τα ενοίκια, σε εκκρεμότητα βρίσκεται το 3ο τρίμηνο,  για το οποίο έχει ζητηθεί να προσκομίσουν οι δικαιούχοι επιδότησης απόδειξη από τη ΔΕΗ σύμφωνα με το νέο  νόμο . Όσοι έχουν συνεχή κατανάλωση ρεύματος, θα επανεξεταστεί η αίτησή τους , ενώ αυτοί που έχουν μικρή κατανάλωση  από την ημέρα σεισμού έως και τον  Αύγουστο του 2017  δεν θα έχουν πρόβλημα. 

4) Αφορά τους Μηχανικούς. Η  ΔΑΕΦΚ έχει κοινοποιήσει στις αρμόδιες υπηρεσίες εντολή για την «Επαναχρησιμοποίηση αξιόλογων χαρακτηριστικών αρχιτεκτονικών μελών κατεδαφιστέων σπιτιών». Η επιστολή αυτή δόθηκε  και στον Σύλλογο της Αθήνας, ώστε να τη δημοσιοποιήσει για  την ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων.   

Η ΔΑΕΦΚ ενημερώνει

επιστολή-ΔΑΕΦΚ

https://www.vrissa.gr/wp-content/uploads/2019/11/επιστολή-ΔΑΕΦΚ.pdf

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση