Ο «Αντίλαλος της ΒΡΙΣΑΣ» ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 1983 ως 4σέλιδη δίμηνη εφημερίδα. Η εφημερίδα εκείνη περιείχε νέα από το χωριό, μικρά αφηγήματα, ανέκδοτα και κάποια θέματα γενικού ενδιαφέροντος.
Το 11ο τεύχος κυκλοφόρησε τον Μάιο – Ιούνιο 1986 ως 16σέλιδο περιοδικό, για να μπορούν να δεθούν από τους αναγνώστες τα τεύχη σε τόμους. Στο τεύχος εκείνο, που αριθμείται ως 1 (11) διαβάζουμε: «Το ξεκίνημά μας έγινε και παρακαλούμε όλους που μπορούν να μας στείλουν συνεργασία πνευματική, θέματα που αφορούν το χωριό μας και τους ανθρώπους του, Βρισαγώτικα συριά και αστεία, ποιήματα και κάθε τι που μπορεί να δώσει γέλιο, αλλά και την ανάμνηση στους ντόπιους και στους ξενητεμένους για την πατρίδα. Ελπίζουμε στη συμμετοχή των συγχωριανών μας, να αυξηθούν οι σελίδες και το περιεχόμενο μελλοντικά, και να φυλαχτούν τα φυλλάδια ως πνευματική παρακαταθήκη για τους σημερινούς και αυριανούς Βρισαγώτες».
Από το 7ο τεύχος του το περιοδικό πλέον έως το 14ο κυκλοφορεί ανά τρίμηνο ή τετράμηνο, καθώς η συγκέντρωση της ύλης σε τόσο κοντινά διαστήματα είναι δύσκολη
Το 15ο τεύχος βγαίνει δύο φορές τον χρόνο και σημειώνονται απλώς οι εποχές.
Το 18ο και το 19ο έτος αποτελούν ετήσιες εκδόσεις.
Από το 20 έτος, που εκδόθηκε το 1995, τα τεύχη βγαίνουν ανά εξάμηνο.
Το 21ο τεύχος είναι 24σέλιδο και η ύλη ταξινομείται σε θεματικές ενότητες.
Το 22ο είναι 36σέλιδο, περιλαμβάνει κείμενα επιστημονικού χαρακτήρα και το πρώτο του αφιέρωμα, που αφορά τον Στρατή Παπανικόλα.
Το 23ο τεύχος είναι 46σέλιδο, σε μέγεθος Α4 και εξώφυλλο με τετραχρωμία και μεγάλη ποικιλία θεμάτων.
Το 24ο τεύχος, με 62 σελίδες, περιλαμβάνει αρχειακό υλικό και έρευνες για την ιστορία του χωριού.
Το 25ο τεύχος είναι το πλουσιότερο ως τότε σε ύλη.
Από το τεύχος 28 και εξής την επιμέλεια σύνταξης αναλαμβάνει ο Βασίλης Ψαριανός.
Το τεύχος 30 εκδίδεται με 98 σελίδες και ως σήμερα εκδίδεται σταθερά ανά εξάμηνο, πάντα με επιμελητή σύνταξης τον Βασίλη Ψαριανό.
Η ιστορία του περιοδικού «αντίλαλος ΤΗΣ ΒΡΙΣΑΣ» είναι η ιστορία μιας συλλογικής προσπάθειας που ακολούθησε τις αλλαγές που επήλθαν στην κοινωνία, στην τεχνολογία, στον χώρο του εντύπου. Από ένα μέσο επικοινωνίας του Συλλόγου με τους απανταχού χωριανούς εξελίχθηκε σε ένα έντυπο αξιώσεων, που εκτός από την ενημέρωση και τον προβληματισμό για θέματα ειδικότερου αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος, συμβάλλει στη διάσωση της παράδοσης της Λέσβου, στην έρευνα για το παρελθόν και το παρόν της Βρίσας και της ευρύτερης περιοχής, προβάλλει σημαντικά έργα και ανθρώπους του τόπου μας, φιλοξενεί φιλολογικά κείμενα, λειτουργεί ως μέσο καταγραφής της εκάστοτε εποχής.
Πολλοί υπήρξαν συνεργάτες του περιοδικού, από τους ανθρώπους του πνεύματος και της επιστήμης ως τους ανθρώπους της χειρωνακτικής δουλειάς, όλοι συνεισέφεραν με τον τρόπο τους και με τα κείμενά τους και, από τη θέση αυτή, το Δ.Σ. εκφράζει τις ευχαριστίες του και την απόφασή του να συνεχίσει, όσο υπάρχουν συνεργάτες, την προσπάθεια αυτή.